Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.23

MÉDA: A PÉNZ M(H)ISZTÉRIUMA

 

Most mindenkit arra kérek, vegyen elő papírpénzt. Nézzük meg jól. Mit látunk? Erre a kérdésre mindenki azt feleli: PÉNZT! Én azt mondom, a PÉNZ fogalom. Amit látunk, nem pénz, hanem papírdarab. Miből van? Papírból. Akkor ez egy tárgy, eszköz, anyag. A PÉNZ ILLÚZIÓ. Ha anyagból van, mulandó. Ergo: nem örök. Mégis ezt istenítik az emberek. Valahol eltévedtünk. De nagyon. 

Most vegyük szemügyre, mi van rajta........számok, ábrák, történelmi személyek, jelek. És SOK NULLA. Lehetőség szerint. Ha jól tudom, az Emberek számára a NULLA SEMMIT SEM JELENT. Ha valakit lenéznek (sajnos) azt mondják róla: "Te egy nulla vagy." Ha valami nem ér számukra semmit: "ez egy nagy nulla" - szajkózzák. Hmm.......Pedig NULLA NINCS. Nincs olyan, hogy "semmi", mert mindig van, volt és lesz valami. Az Élet, a Világegyetem NEM A SEMMIBŐL alakult ki, hanem az EGY-ből. A számsorokat sem nullával, hanem EGY-gyel kellene kezdeni. Sőt. Számomra mínusz sincs. Mert a mínusz degradáló. És semmit és senkit nem lehet lenézni, "mínuszba tenni". Akkor itt valami furcsa ellentmondás van. Hiszen az Emberek ISTENÍTIK a PÉNZT, ugye? És szerintük akkor jó, ha minél több NULLA van rajta. Pedig úgy tartják, hogy a nulla semmi.........

Menjünk tovább. Nézzük meg a személyek arcát a képeken. A papírdarabokon. Egyikük sem mosolyog! EGYIKÜK SEM BOLDOG! Szomorú, mogorva, bús, életunt arcok tekintenek ránk. Nem csoda. Hiszen megszerzésükhöz a "belünk@t is ki kell dolgozni"......manapság. Éhbérért nézegethetjük a csodálatos tekinteteket. Sokkal jobb lenne, ha vidám személyek hirdetnék: "Kitartást! Mindjárt, elérsz! Már csak napi 12 órát kell lehúznod a gyárban/ hó.......és a TIÉD VAGYOK - két percig!"

Mit tud a pénz, azaz ez a papírdarab, hogy mindent meghatároz? Hogy ennyire elidegeníti egymástól az Embereket? Családtagok fordulnak el egymástól a HIÁNYA, vagy MEGLÉTE miatt! Mi az, amiért többet tud, mint mi, együttvéve? Lehet, hogy nem is PÉNZ a hibás? 

A pénz, vagy amit mögé képzelünk nem más, mint ENERGIA. Minden ENERGIA. Nem akarok senkit elkeseríteni, de minden gondolati energiából származik, és az válik láthatóvá, vagy ahogyan itt nevezik: ANYAGGÁ. Minden a mi elképzelésünk (szó szerint) LEKÉPEZŐDÉSE. Minden, amit itt látunk a Föld nevű bolygón, elgondolás volt - korábban. Vágy. Ez azt jelenti, hogy a pénz is az volt, anno. Valaki kitalálta. Feltalálta. Ki volt az? Szívesen leülnék vele, beszélgetni..........

Azt mondják, a pénz tartja fent az Életet. Pénz nélkül nem tudunk létezni. Hmm.......akkor az ősi korok népei (amikor még nem volt pénz, sőt, csereeszköz sem), miért nem haltak ki? Kérdezem......akkor lehet, hogy mégsem a pénz tartja fent az Életet? Lehet, hogy valami (valaki) más? Mert most is vannak olyan szigetek, ahol NINCS PÉNZ! Jól elvannak nélküle. :) Tudjátok, mi van helyette? SZERETET. MEGBECSÜLÉS, SEGÍTSÉGNYÚJTÁS, IGAZSÁG. Na, ezek azok, amelyek nálunk HIÁNYOZNAK! Az Életet nem pénzzel, hanem SZERETETTEL lehet megőrizni és működtetni. Mert a SZERETET a legmagasabb rezonancia. A pénz illúziója, energetikája pedig destruktív, anyagba húz. Ezért mondják rá, hogy "koszos", mert nem a JÓT képviseli. Nem a TISZTA, makulátlan energiát, nem az EGY-séget, hanem a széthúzást. Az Életet nem pénzzel teremtették. Isten SEMMIÉRT NEM KÉRT ilyen papírdarabokat. Mindent SZERETETTEL adott számunkra. A pénzt mi kérjük Egymástól, mindenért. Mi, Emberek. Pedig: semmi szükség nem lenne rá. Meg kellene tanulnunk EGYMÁST SZERETNI, ADAKOZNI, ŐSZINTÉN TÁMOGATNI, AJÁNDÉKOZNI, CSERÉLNI és minden menne szépen a maga útját. De ezt sajnos 2017-re sem tudtuk elérni.............

A PÉNZ TÜKÖR. Ez a papírdarab mutatja meg, hogyan bánnak Egymással az Emberek. Azt, hogy semmilyen SZERETET nincs bennünk. Ha lenne, nem büntetnék a másikat azért, mert valakinek nincs belőle, vagy kevés van. Valóban értéktelen vagyok azért, mert nekem nincs? És ha sok lenne? "Akkor még rosszabb lennék?" Biztos, hogy egy Ember ezektől a papírfecniktől LESZ GAZDAG? KÜLSŐ DOLGOKTÓL, főleg: ANYAGTÓL SOHA NEM LESZÜNK GAZDAGOK. A gazdagság BELÜL VAN, és csakis SZERETETRE váltható, semmi másra. 

A másik fájdalmam az, ha már megteremtették ezt a csereeszközt (mert a pénz is csereeszköz, hiszen ugyanúgy tárgy, anyag, eszköz, mint bármi más), akkor meg kellene TANÍTANI az Embereket használni, kezelni és HELYESEN GONDOLKODNI felőle. Ha például egy eszközt odaadunk egy gyermek kezébe, elmagyarázzuk, hogyan használja, mire jó. Nekünk is el kellene mondania valaki(k)nek, hogyan barátkozzunk meg a pénzzel, mint fogalommal? Mert sokan utálják, sokan szeretik. Vannak olyanok, akik "öngyilkosok" lesznek a hiánya miatt, vagy akkor, ha hirtelen jön. Mert ennek az energiának is súlya van. Nem is akármilyen. Elég erős. Ezt az energiát nem mindenki tudja kezelni. Mert neki is az a tulajdonsága, hogy: áramoltatni kell. Különben beragad. Ha csak állandóan kapok és markolok, de nem adom át, annak komoly következményei lesznek. Elkorcsosodik a LÉLEK, és különböző betegségeket, káoszt, zűrt, problémát okoz. Tartósan nem lehet birtokolni. Nem is ezért vagyunk itt. Nem tudom, ki mondta és miért, hogy az Emberi Élet célja az anyagi gyarapodás?! Nem az! Szellemi KINCSEKET gyűjteni jövünk a Földre, mert ez az egyetlen, aminek haszna van, ami emel, ami továbbvihető.    

Ha már a számoknál tartunk. Tudjuk, különféle címletek vannak. A számoknak pedig jelentésük. A szám is energia, s nagyon nem mindegy, melyikeket és milyen sorrendben használjuk. Bizonyára sokan hallottatok a Grabovoj-i elméletről. Ha nem, nézzetek utána. Ha ez így van, akkor GYÓGYÍTÓ SZÁMSOROKAT, kódokat kellene elhelyezni a PÉNZ nevű papírra, s így mindenki JÓL lenne. Hiszen ezt az eszközt mindennap használnunk kell. Egy szem zsemlét sem vehetünk el egymástól nélküle. Mindent vele kell alátámasztani, mert nem elég az EMBERI ÉRTÉK és TUDÁS. Mindent pénzzel kell bizonyítani. Fura hely ez a Föld.........de ha így van, változtassuk meg, és írjunk SZÉP GONDOLATOKAT a pénzre. Például azt, hogy: SZERETLEK. Hiszen ez a SZÓ csodákra képes. Felemeli a rezgésszintünket, és EGÉSZ-égesebbek leszünk általa. A szavak is gyógyítanak. Olyan szigorú ez a pénz és minden, ami körbeveszi. Olyan szigorúak vagyunk Egymással - miatta. Miért?

Én sosem dúskáltam anyagiakban. Biztosan azért, hogy mindezt leírjam. Hogy átérezzem, milyen. Nem az olvasmányaimból merítek, hanem az Életből. Nem abból, amit a TV-ben látok. Nem nézek Tv-t.....sem. Csak azt látom, hogy az Emberek acsarkodnak, háborúznak, bántják egymást.....olyan jó lenne, ha észrevennénk EGYMÁS ÉRTÉKÉT: minden nélkül. Csak úgy, csupaszon. Olyan jó lenne, ha valaki PÉNZ nélkül is elfogadná az Emberiséget, Minket. Olyan jó lenne, ha SZERETNÉNK EGYMÁST!! Mert, amikor megszülettünk, még nem kellett pénzt keresnünk. Akkor még szerettek minket azért, mert létezünk. A PUSZTA LÉTÜNK miatt. Aztán, ahogyan növögetünk, azt várják, minél több PÉNZT (papírt) hozzunk haza, különben semmit sem érünk. Akkor vagyunk SIKERESEK, ha sok van belőle a tárcánkban? Jó lenne, ha nem ezt tanítanák az iskolákban, óvodákban, mindenhol. Jó lenne, ha a GAZDAGSÁG és a SZEGÉNYSÉG fogalma is változna. Az nem szegény, akinek nincsenek anyagi javai. Mindenki GAZDAG, mert mindenki kapott ÉLETET. És mindenki ÉRTÉKES azért, mert EMBER. 

A másik fontos dolog. Nem mindenkinek az a dolga, feladata és életútja, hogy sok pénze legyen. Vannak TANÍTÓK. Az igazi TANÍTÓK, a MESTEREK sosem bővelkedtek anyagikban. Miért? Mert ŐK így tartanak TÜKRÖT. Megmutatják, mi a jó, mi a helyes, mi az ISTENI. Aki ISTENT választja, nem választhatja mellé az anyagi luxust, mert a kettő ellentmond egymásnak. A MÉDA: ÖNVALÓ ÉS ANYAGMENTESSÉG című cikkemben részletesen írok erről. Vannak, akiknek azt kell most megtanulniuk, hogyan lehet anyagi bőség nélkül létezni. Hogyan lehet teremteni. Hogyan kell HINNI. A HIT teremtő erővel bír. Amit elgondolunk, láthatóvá válik. Így működik. De ehhez is fejlődni kell. Nem megy egyik napról a másikra. P(ÉN)Z. Benne van: ÉN. Tükröt tart: számunkra. 

Amikor megkérdezik Tőlem, miből tartom el magam, azt válaszolom: ISTEN SZERETETÉBŐL. Ilyenkor furcsán néznek rám. :) Elfogadom. Pedig Ők is Belőle élnek. Mindenki ebből az EGYSÉGES ENERGIÁBÓL és RENDBŐL él, származik. Az más kérdés, hogy nagyon erős "altatás "folyik, ami azt eredményezi, hogy elfelejtettük a valódiságunkat, az eredendő Lényünket, azt is, mire vagyunk képesek. S elfelejtettük SZERETNI EGYMÁST. Mert, ha SZERETNÉNK EGYMÁST, nem lenne pénz. Szépen ELOSZTANÁNK mindent - TESTVÉRIESEN. Hiszen mindannyian azok vagyunk. Mindannyian itt élünk, mindannyian: FÖLDIK vagyunk.   

Szóval kár ennyire felmagasztalni ezt az anyagot. S kár büntetni, bántani Egymást miatta. Nem "Ő" tehet róla. "Ő" csupán TÜKÖR. De jó TÜKÖR! Nem misztikus. Érthető. Sok még a tanulnivalónk. Talán, erre jó.........s talán egyszer eljutunk odáig, hogy a SZERETET energiája (+) és nem a PÉNZ energiája (-) cserél gazdát, nap mint nap, a Földön. 

Alakulnak olyan csoportok, helyek, városok, ahol "csereberélnek" az Emberek. Ahol nincs pénz. Ahol SEGÍTENEK egymásnak. Imádom, amikor valaki ADAKOZIK. Olyan jó látni. Büszke vagyok azokra, akik megteszik. Én is szoktam. Minél kevesebb tárgyunk van, és minél többet ADUNK, AJÁNDÉKOZUNK, annál GAZDAGABBÁ VÁLUNK. Mert HELYET ADUNK VALAMI MÁSNAK. A SZERETETNEK!

 

méda rb.heart

https://www.facebook.com/damaimagazin/

meda-gondolatai-fb-n.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.