Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.06.14

MÉDA: GYERMEKRAJZOK IGAZSÁGA (RIPORT)

 

fejlec-assi-meda.jpg

 

Kérdező: ASSI, Isteni gondolatok  

Válaszoló: MÉDA, alapító: Damai (békés) Magazin, 2016  

https://www.facebook.com/damaimagazin/

 

ASSI: Újra megragadtad a fantáziámat a mostani témával. Rajzok, de nem egyszerű alkotások, hanem gyermekrajzok! grin hangulatjelSokan úgy gondolják, a gyerekek csak "krikszkrakszokat" készítenek. Te ezt hogyan látod? Mi bennük a különlegesség?

MÉDA: Kezdjük azzal, hogy a gyerekeket, vagy a gyermeki énünket - általában - ledegradáljuk. Ismerem egyes felnőttek véleményét (tisztelet a kivételnek), s látom a viselkedésüket: hogyan bánnak a kicsikkel. Azt tapasztalom, hogy egyes "felnőttek" uralkodni próbálnak rajtuk, megalázzák őket, s úgy gondolják, Ők mindent jobban tudnak, csak azért, mert már több időt éltek Földi testben. Nem figyelnek rájuk eléggé. Szerintem a felnőttek semmivel sem tudnak többet a gyerekeknél, maximum a praktikus dolgokat, amelyekben már rutint szereztek. De a Tudás nem a kortól függ, hanem az Önvaló gazdagságától. Attól, milyen kincsek rejlenek benne, bennünk. Szellemi értékekre, tapasztalatokra gondolok. Ez az állapot legtöbbször a korábbi leszületéseinktől (is) függ. Mindent onnan hozunk, s erre építkezünk, emlékszünk most. Vannak olyan gyerekek, akik nagy tanítók voltak, ezért most is azok, mert a Tudás nem vész el. Sok mindenre emlékezhetnek az előző leszületéseikből, s ezeket az élményeket is lerajzolhatják. Nekem is vannak ilyen rajzaim.

 

ASSI.: Elemzik ezeket az alkotásokat, de csak pszichológiai szempontok szerint. Lehetne másképpen is?

MÉDA: Mindent lehet! Csak nyitni kell a tudatunkon, s gondolkodni. Én többet beszélgetnék a gyerekekkel olyan élményekről, amelyekre sokan kapásból azt mondják, ostobaság. Ostobaság nincs. Max. a felnőttek nem értik a dolgok lényegét. :) Vannak olyan gyerekek, akik beszélgetni tudnak az állatokkal, a növényekkel, a holtaknak vélt személyekkel (lelkekkel), ismerik a korábbi testet öltéseiket, sőt azt is, mi vár rájuk ebben az Életben. Globális ügyekről is tudnak nyilatkozni, hiszen azért vannak itt, hogy segítsenek, ergo a tudás bennük van. Sok gyerek szívesen beszélne erről (is), vagy le is rajzolná - ha a szülők, vagy a pedagógusok ezt kérnék tőlük, s nem azt, hogy állandóan "nyuszikákat", meg "tigriseket" rajzoljanak (nem tudom, miért pont ezek jutottak eszembe? :) Komolyabb dolgokról lenne jó eszmét cserélni velük. S alkotni is. Egyszer láttam egy olyan kisplasztikát - hatéves gyerektől, hogy azt hittem, egy kiforrott, idősebb művész készítette. Majdnem leültem..........pfú, mondom! Öreg Lélek lehetett! Talán előző Életében zseni volt (azaz most is az). Ilyen is van, egyre több. Szerintem ezen szempontok szerint is kellene vizsgálni, ki mit alkot. Nem csak a mostani állapotokat venném figyelembe, hanem a korábbiakat is, s azt, kinek mi a vágya, álma, milyen életfeladatra emlékszik Önmagával kapcsolatban. Én már 5 évesen megmondtam, hogy fotós és filmes leszek, s ennek érdekében "művészkedtem"........

Nem csak a színek és a formák fontosak. Azok is sok mindent elárulnak a lelkiállapotról, de ez kevés. A tartalom mindennél fontosabb. A mélyebb értelem. A jövőt is jól láthatják a gyerekek, mert nyitva van a koronacsakrájuk. Akár globális eseményekre is felhívhatják a figyelmet. Amellett nagyon jól kiolvasható, hogy milyen viszonyuk van a felnőttekkel, vagy inkább a felnőtteknek velük. Hogy milyen társadalomban élünk. Ezek a rajzok TÜKRÖK (mint minden), s elsősorban nekünk, felnőtteknek mutatnak KÉPET Önmagunkról. Hogyan kellene viselkednünk, mik a hiányosságaink, a gyarlóságaink.........

 


ASSI: Ők még kapcsolatban vannak az Otthonnal, a Forrással. Meddig? S miért szűnik meg?

MÉDA: Nem szűnik meg. Pont ez a csodálatos, hogy az Otthon, a Forrás, vagy a Teremtő nem tud elszakadni tőlünk, s nem is akar. Aki elszakad, azok mi vagyunk. Ezek a dolgok, mindig bennünk, mellettünk és körülöttünk élnek. Hiszen a VANSÁG mindig VAN. Azért az a neve. :) Tehát a gyerekek, vagy mi gyermekkorunkban, még nagyon jól éreztük az asztrális Világot, az EREDENDŐT, ahonnan származunk. Én sokkal többet tudtam 5 évesen, mint most! :) Tudtam, nincs halál, mert a Lélek nem hal meg (örök), beszélgettem az állatokkal, nem téptem le a virágokat (mondjuk azokat most sem), s tudtam, micsoda őrültségek léteznek a Földön. Furcsán néztem a felnőttekre, amikor olyan dolgokról beszéltek, amelyek abszurdak. De hát, ki figyel egy kisgyerekre igazán? Ki adna nekik igazat, ha nagy bölcseleteket mondanak? Senki. Azt hiszik, a gyerekek buták. Pedig nem. Mi vagyunk azok, hogy hagyjuk, elvegyék az önbizalmunkat, a tudásunkat, a TISZTASÁGUNKAT, miközben növögetünk (növögettünk).

 

 

ASSI: Te miket rajzoltál? Hogy értelmezed ma az akkor rajzoltakat?

MÉDA: Én ikreket rajzoltam, óvodás korom óta. :) Mindig megkettőztem magam. Tudtam, hogy nem vagyok egyedül. ÉREZTEM, hogy van valahol egy másik felem. Később leírtam a keresztnevét, a foglalkozását, amellett, hogy az én szakmám és életutam is szinte totál egy az övével. Akkor a család nem értette, miért rajzolom ezeket az ikerpárokat, de mára kiderült. Szerintem a gyerekek mindig valamilyen HIÁNYT, vagy FÁJDALMAT, félelmet rajzolnak ki magukból. Ezzel jelzik, hogy valami nem oké. Érdemes megnézni a rajzokat. Ezek az alkotások a LÉLEK kivetülései, amelyek megmutatják, mi az, ami nem tud megtestesülni, vagy ami szellemben létezik, de "már" nincs, vagy "még" nincs létjogosultságba "anyagba lejönni". Bennem most bújik elő megannyi emlék. A hétvégén elővettem a dobozaimat, s megnézegettem a régi rajzaimat - óvodás koromtól egészen 12-13 éves koromig. Megdöbbentő! :) Nagyon sok mindent "előre" lerajzoltam. Olyan szitukat, amelyeket most élek, vagy éltem huszonévesen. Szinte minden ott van. Az Életem összes szereplője, helyszíne, érzések, helyzetek. Nagyon érdekes szembesülni mindezzel. Amellett kellemes elfoglaltság, s nem utolsósorban: HASZNOS.

 

A témákat MÉDA (rb.) ajánlotta, aki a Damai (békés) Magazin és Program alapítója. A beszélgetések közzétételéhez mindkét fél hozzájárult, de fenntartják a változás, a fejlődés és a szemléletbeli (pál)fordulás jogát (is). A cikkeket tilos felhasználni, megmásítani, vagy forrásmegjelölés nélkül máshol közzétenni! 

 

 

 

 

 

 

 

2016. június 15.

aaa-damai-majk-logo.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.